Skip to main content

omroj banner

RoJTeatern

RoJs historia

RoJ bildades 1983, på initiativ av regissören Björn Skjefstad tillsammans med ett antal driftiga Haningebor, med målet att sätta upp William Shakespeares drama Romeo och Julia. Valet av lokal blev Gamla Folkets Hus i Handen. De lånade initialerna från Romeo och Julia och Kulturföreningen RoJ var född.
RoJ är en ideell kulturförening med teater som huvudsaklig inriktning. Målet för varje år är att sätta upp en större musikteaterföreställning, samt ett antal mindre kulturevenemang. Vår viktigaste tillgång är medlemmarna och deras engagemang. Det är medlemmarna som driver föreningen – teatern och kulturevenemangen – framåt mot nya mål.

Teater

RoJ:s föreställningar handlar ofta om livet och fördomarna omkring oss. Vi spelar både i dåtid och nutid, verklighet och saga. Det kan vara klassiska eller nyskrivna pjäser, alltid med nyskriven musik. Ensemblen brukar bestå av folk av alla kön, åldrar, bakgrunder, intressen, m.m. som alla delar en kärlek för teater! Alla är välkomna och ingen tidigare teatervana krävs för att vara med på RoJ!

Runt scenen

Även om man inte själv vill stå på scen finns det mycket annat man kan göra runt scenen. På RoJ finns plats för dem som vill snickra med scenografibyggen, pyssla med rekvisita, sitta och sy i vår mysiga kostymateljé eller sälja biljetter och fika i pausen.

Kulturevenemang

Ytterligare plats under RoJ:s tak finns för dem som vill delta på andra sätt inom kulturverksamheten. Det kan handla om att ordna konstutställningar, konserter, föredrag, workshops, kurser, m.m.

Ungdomsgrupp

RoJ har sedan några år tillbaka en ungdomsgrupp! Ungdomar mellan 10-15 får under 12 gånger prova på hur det är att spela teater, improvisera och ha kul på scen! Ingen tidigare teatervana behövs! Alla är välkomna! Intresserad?

Vill DU bli Medlem

Förklaring till vad medlemskap innebär och hur Du bär Dig åt finner Du om du klickar nedan.

Så om du har vägarna förbi, titta in hos de glada människorna i Kulturföreningen RoJ, så bjuder vi dig på en resa in i teaterns förtrollade rike.

Välkommen!

Om RoJ

Vad är RoJ? Hur RoJ började - resten är historia. Vill du bli medlem? Vad innebär det? Anmäl dig!

Hitta till oss

Hur tar jag mig med tåg, buss eller bil till RoJteatern och G:a Folkets Hus? Hur tillgänglighetsanpassat är det?

Ungdomsgrupper!

Är du mellan 9 och 15 år? Och är du sugen på att spela teater? Hos oss har du den möjligheten.

Kontakt

Telefon: 08 - 777 22 63
Epost: roj(@)rojteatern.nu
BankGiro: 369-6382
Organisationsnummer: 812 400 - 7066
Besöksadress: Gamla Folkets Hus, Folkparken 21, Handen
Postadress: Folkparken 21, 136 40 Handen
Kontaktperson: Dennis Simonsen, 08 - 19 94 22
Länk till styrelse & förtroendevalda,
Länk till RoJs integritetspolicy

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på nyhetsbrevet!
Copyright © Kulturföreningen RoJ 2023 All rights reserved.